12 Mayıs 2012 Cumartesi

Galatasaray Şampiyonluk Pastası

Galatasaray'ın şampiyon olacağından o kadar emindim ki pastasını önceden hazırladım :P Şampiyon olduktan sonra da bir güzel afiyetle yedik. Şaka bir yana bu pasta özel bir pasta benim için. Bu model Topsy Turvy ya da Mad Hatter olarak adlandırılıyor. Şekil itibariyle yer çekimine karşı koyuyor resmen. Uzun zamandır yapmayı planlıyordum. Hatta Avustralyaya bile gitmeyi düşündüm bu ve benzeri pastaları öğrenmek için. Ancak biraz araştırma yaptıktan sonra kendim denemeye karar verdim. Bu tasarım Planet Cake'e ait ve ileri seviye pasta kursu olarak 2 günlük eğitimi var Planet Cake'de. Açıkçası sonuç içime sinmedi ama tekrar tekrar yaptıkça çok daha iyi sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.  Renkleri şampiyonluk maçı şerefine bir Galatasaraylı olarak sarı kırmızı yaptım :)



İçerik olarak ise farklı bir kek ve krema kullandım bu defa. "Chocolate mud cake" olarak adlandırılan yoğun çikolatalı browni tadında bir kek, krema olarak da bitter çikolatalı ganaj kullandım. Pastanın kesilmiş halini de gördüğünüz gibi ;)


Son olarak Galatasaray'ı da Fenerbahçey'i de tebrik ediyorum ve Fenerbahçelilere üzülmeyin diyorum :D Seneye de aynı pasta'nın Fenerbahçe versiyonunu yaparım belki.




2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) Emeğinize sağlık .. Gayet başarılı olmuş..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...